Pasta di mandorla - Dél-Olaszország legfinomabb "marcipánja"
sponsored links
A pasta di mandorla, vagy magyarra fordítva marcipános tészta szerintem Olaszország legfinomabb édessége, fõleg azoknak, akik szeretik a marcipánt, ugyanis ez a kis finomság nem más, mint tömény marcipán.
Északon is megtalálható riciarelli néven, de egy kicsit más az összetevõje. Viszont, pont ilyen finom. Hamarosan azt is elkészítjük majd.
De most nézzük a dél-olasz változatot.
Természetesen, a citrom nem hiányozhat belõle, hiszen Dél-Olaszországban a legjellemzõbb gyümölcsök a citrusfélék, s a citrom viszi a pálmát. Akinek már volt szerencséje Amalfiban inni egy limonádét, az pontosan tudja mirõl beszélek.
A pasta di mandorlát különbözõ alakban el lehet készíteni. Legismertebb az enyhén tojás alakú, vagy pedig az S alakú. Én most az elsõ változatot készítettem el.
PASTA DI MANDORLA - DÉL-OLASZORSZÁG LEGFINOMABB "MARCIPÁNJA" - DOLCE VITA-AZ ÉN ÍZVILÁGOM
Hozzávalók - kb. 24 db-hoz -
- 250 gr hántolt mandula ...